Hei kaikille ja voimaantumisen mahdollistavaa vuotta 2009,

Aluksi muistutan, että innovaatioympäristön kehittämistalkoisiin kutsuttujen joukossa on prosessissa jo mukana olleita ja uusia kutsuttuja. Prosessi elää ja muuntuu, joten mukaan voi liittyä ja irrottautua, kukin tahtinsa ja kiinnostuksensa mukaisesti.

Yhteinen työskentely jatkuu ja päätin tällä kertaa ottaa teemaksi Sitran viimeisimmäksi herättäneen kuuman keskusteluaiheen – voimaantumisen mahdollistamisen kansallisena tavoitteena. Prosessimme synnyttämiä taustoja/herätteitä erittelen alempana tässä viestissäni.

Työpajaamme, maanantaina 16.2.2009 klo. 13 alkaen Wivi Lönn –salissa, tulevat vetämään voimaantumisen mahdollistamisen suomalaiset uranuurtajat Arto Helin ja Heimo Keskitalo. Muutamat saattavat tunnistaa Arton Innotiimin perustajana ja Heimon tunneälytutkijana – heitä yhdistävä tekijä ovat mm. voimaantumisen mahdollistavat innovaatioympäristöt.

Vahvistakaa osallistumisenne projektikoordinaattorillemme Mariyalle perjantaihin 6.2.2009 mennessä joko sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 044 057 6626. Työpajapäivän toteuttaa Savonlinnan Innovaatiokeskus Oy yhteistyössä Savonlinnan Kuntayhtymän kanssa. Työpajapäivä on osa aluekehittämisen valtakunnallista ohjelmaa eli AKO:a. Osallistuminen edellyttää vain aikapanostustanne, mikä voi tosin olla se arvokkain sijoitus nykyisessä hektisessä menossa.

Miksi päädyin tähän lähestymistapaan?

Tutkiessani ja tunnustellessani viimekertaisia aineistojamme ja Tommin arvion perusteella syntynyttä kuvaa nykytilastamme, niin minulle tuli käsitys siitä, että tarvitsemme ennen kaikkea yhteisen toiminnan viitekehyksen, joka on antoisa ja voimaantumisen mahdollistava kaikille alueemme toimijoille.

En luennoi tässä yhteydessä teille sen enempää voimaantumisesta – sana voi olla outo, mutta ilmiö on kaikille tuttu. Vähemmän tuttua useimmiten on se, miten sitä voi tavoitella järjestelmällisesti ja tietoisesti yksilönä, yhteisönä, yrityksenä tai jopa innovaatioympäristönä, joka tuottaa ihmislähtöisiä(käyttäjälähtöisiä) innovaatioita. Käyttäjälähtöisyys ja ihmislähtöisyys on käsitettävä tässä tapauksessa isompana ja laajempana asiana kuin vain yksilöt tai yhteisöt, ihmislähtöisyys on tässä yhteydessä kaikkea sitä, mikä parantaa mahdollisuuksiamme elää ihmisinä maapallolla.

Itse olen työskennellyt voimaantumisen viitekehyksessä erilaisissa muutosjohtamisen osaamistani hyödyntäneissä hankkeissa vuodesta 2005 ja pilotoinut/soveltanut teoriaa myös omassa toiminnassani sekä yksilönä, esimiehenä, johtajana ja kehittäjänä. Projektikoordinaattorimme Mariya on yhdeltä koulutukseltaan, muun taustansa ohella, voimaantumisvalmentaja, hän on suorittanut ensimmäisten suomalaisten joukossa opetusministeriön yrittäjän erikoisammattitutkinnon, jossa inhimillisen voimavarojen osa-alue suoritetaan voimaantumisteoriaa soveltaen.

Oheistan muutamia linkkejä, joista löydätte halutessanne lisätietoja voimaantumisesta:

Voimaantuva Suomi

Empowerment House - voimaantumisen talo

Suomen Työvalmennusakatemia

 

Terkkusin,

Sari