Savonlinnassa esiteltiin asiakastutkimuksen tuloksia hyvinvointimatkailufoorumissa 31.10. Henna Kankaan tutkimuksessa segmentoitiin potentiaalisia ja Savonlinnan seudulla liikkuneita matkailijoita kahden otoksen perusteella ja todettiin, että matkailijaryhmät jakautuvat (tässä yleistettynä) kulttuurin ja henkiseen hyvinvointiin, perheen yhdessäoloon ja harrastamiseen sekä luonnossa harjoitettaviin aktiviteetteihin. Aineiston vastaajista valtaosa oli suomalaisia, jolloin esiin nousi esiin segmentti kulttuuria arvostavat luontoliikkujat.

5lbk0ypx.png

Kuva: Kylpylä Hotelli Casino, Savonlinna

Projektipäällikkö Hannu Saarinen Imatran Kylpylästä valotti venäläisten toiveita hyvinvointilomasta Suomessa. Wellness-ajattelu on nouseva trendi Venäjällä, mutta toistaiseksi venäläinen asiakas ei hae kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnin ylläpitämiseen tähtääviä palveluja - pikemminkin hemmottelua ja rauhoittumista miellyttävässä ilmapiirissä.

Joensuun yliopiston järjesti hyvinvointimatkailufoorumin itäsuomalaisille yrityksille. Foorumitapaamisten sarjassa on haettu yhteisiä tekijöitä, joiden varassa hyvinvointimatkailu voitaisiin kehittää ja profiloida Järvi-Suomen alueelle.

Tästä seminaarin aineistoihin netissä.