Joulupukin päämaja Suomen Lapissa julkistaa Joulupukin terveydentilaa koskevan lääkärinlausunnon.

Tämä lausunto on laadittu Joulupukin antaman valtuutuksen perusteella ja hänen omasta pyynnöstään. Se perustuu marraskuussa 2008 tehtyjen tutkimusten tuloksiin. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kaikkien tuntema oikea Joulupukki on iästään huolimatta nuorekas, ja askel on pitkä ja reipas. Hänen terveydentilansa on erittäin hyvä, eikä siinä ole todettu muutoksia vuoden aikana. Joulupukilla on hyvä sydän, näkökyky on tarkka ja kuulo täyttää tonttujen kuuntelemiselle asetetut vaatimukset. Hän on siis kaikin puolin valmis jouluajan tärkeisiin tehtäviinsä.

 

2076709.jpg

Tutkimuksen suoritti Lapin keskussairaalassa erikoistuva kirurgian lääkäri Eija Suorsa. Hänen lisäkseen Joulupukin terveydentilan selvittämiseen on osallistunut Napapiirin tonttulogian erikoislääkäri.

 

Joulupukin porot ovat harjoitelleet tehtäviään varten syksyn aikana ja lentotaidon tarkastaneen lääkärin mukaan myös porot ovat huippukunnossa.

 

Joulupukki kertoo hyvän kuntonsa salaisuuden olevan riittävä lepo ja maukas joulupuuro. Hän muistuttaa, että reippaan tonttujoukkonsa ansiosta hänellä on kiireen keskelläkin aina aikaa ottaa vastaan vieraita Suomen Lapissa.