521494.jpg

Creative Lapland seminaarissa avattiin näköaloja kehittämistoiminnan rahoitukseen. Rahoittajat haluavat palvella matkailuyrityksiä ja niiden kumppaneina toimivia teknologiayrityksiä rahoituksen lisäksi tarjoamalla mahdollisuuksia kontaktien etsimiseen, erilaisilla foorumeilla ja workshopeilla, benchmarkkausmatkoilla ja projektikonsultoinnilla.

Kuumimpia aiheita seminaarin ensimmäisenä päivänä olivat TEKESin vapaa-ajanohjelman tarjoamat mahdollisuudet ja EUREKA Tourism.

EUREKA Tourism on sateenvarjokokonaisuus, jota rakennetaan EU:n EUREKA-ohjelmassa matkailuyrityksille, myynti- ja markkinointiorganisaatioille ja tutkimus- kehittämislaitoksille. Tavoitteena on edistää uusien teknologioiden soveltamista yritystoiminnan kehittämiseen niin että edistetään luovuuden, henkilökohtaisen kehitykset ja sosiaalisen pääoman syntymistä. Vuosittain nostetaan esiin teemoja, joiksi 2007 on valittu turvallisuus, kestävä kehitys ja palvelujen saavutettavuus.

EUREKASSA käynnistymässä olevat hankkeet liittyvät mm. mobiilipalveluihin, asiakkuuden hallintaan majoitusyrityksissä, matkailupalvelujen paketointiin DigiTV-jakelussa ja matkailutapahtumien sisällönhallinta- ja toiminnanohjausjärjestelmiin. Hankkeet ovat kooltaan melko suuria: 0,5-2 MEUR. Ohjelman hanketapaaminen järjestetään seuraavan kerran lokakuussa 2007 Espanjassa. Sitä ennen ohjelmaan voi hyvin tutustua nettisivuilla.