Matkailun ja elämystuotannon klusteri, Savonlinna, käynnistää selvityksen tilauslentoliikenteeseen perustuvan tuotekonseptin kehittämiseksi Itä-Suomen alueelle.

722127.jpg

Esiselvityksen ensisijaisena tarkoituksena on selvittää edellytykset ja kuvata tarvittavat kehittämistoimenpiteet, joilla Itä-Suomessa voidaan käynnistää tilauslentoliikenteeseen perustuva tuotekonsepti. Esiselvityksessä tunnistetaan yritysten yhteiset intressit ja käynnistetään tarpeen mukaan yritysten kehittämistarpeiden mukainen hankevalmistelu sekä dokumentoidaan hankkeiden toteuttajia varten osaamis- ja kehittämistarpeet.

Kohderyhmänä ovat erityisesti kansainvälisille markkinoille palveluja myyvät matkailun ja elämystuotannon kasvuyritykset Saimaa-Lakeland alueella. Uskomme vahvasti, että Järvi-Suomen matkailu saadaan kasvuun yritysten käytännöllistä yhteistyötä rakentamalla. Esiselvityksessä pureudutaan mm. erilaisia tilauslentokonsepteja benchmarkkaamalla niihin edellytyksiin ja reunaehtoihin, joilla menestyvä tilauslentotoiminta on mahdollista käynnistää. Tutkittavia ratkaisumahdollisuuksia ovat riittävän vahvat ja vetovoimaiset verkostuneet tuotekonseptit ja myyntiä tukevat innovatiiviset e-business-ratkaisut.

Esiselvityksen toteuttaa kilpailutuksen perusteella Heinomark Oy yhteistyössä osaamiskeskuksen kanssa. Tutkimustiimin muodostavat Upi Heinonen, Jouni Ortju ja osaamiskeskusjohtaja Pellervo Kokkonen. Keskeiset tulokset julkaistaan raporttina loppuvuodesta.